Steven Soors

docent PIANO / KEYBOARDS

Scroll naar beneden voor een overzicht van de beschikbare lesuren.

 
* Bij welke groepen speel je/heb je gespeeld, of met welke groepen heb je ooit al muzikaal samengewerkt, live en/of in de studio?
 
Momenteel ben ik actief bij INCK (hiphop-project) en Shiftless Mind (mijn soloproject).
In het verleden was ik actief bij o.a. The Flamingstars, (ex-)White on the Rocks, Pure Dust, @propo-liveband, Danielle Hunt, Nabil Khazzaka, Stereofunk, Sennin, Frequent Flyer, ...

* Hoe zou je beschrijven wat muziek met je doet? Hoe belangrijk is muziek voor jou en waarom?
Muziek is voor mij in de eerste plaats een uitlaatklep. Je zou het ook een (serieus) uit de hand gelopen hobby kunnen noemen.
Het gegeven muziek is onmisbaar en ondenkbaar in mijn leven. Het is een passie die al veel mooie dingen teweeg heeft gebracht. Bovendien voorziet muziek mij in een groot deel van mijn sociale contacten.
 
* Welke concerten bliezen je van je sokken?
Muse @ Rock Werchter
Metallica @ Rock Werchter
Moby @ Maanrock
Amy MacDonald @ Rock Werchter
Arsenal @ AB Brussel
Iron Maiden @ Rock Werchter
The Killers @ Rock Werchter
Les Truttes @ Hee Tervuren 

* Wanneer en waar heb je het muziekvirus opgelopen?
Als achtjarige ging ik naar de muziekschool in Sterrebeek. Vooraleer we mochten starten met instrumentles, waren we verplicht om drie jaar notenleer te volgen. Die drie jaar vond ik allesbehalve boeiend. Als jong mannetje ga je immers liever buiten spelen dan saaie theorielessen te volgen. 
Vooral door toedoen van mijn ouders hield ik vol tot ik eindelijk mocht starten met de instrumentlessen. Ik koos voor "keyboard". Vanaf dat moment begon de muziekmicrobe te kriebelen en kreeg ik plezier in het spelen en componeren van muziek. 
Jaren later realiseerde ik mij dat ik iets beter had moeten opletten tijdens die drie jaar "saaie" theorielessen. :-)
 
* Wie zijn je muzikale helden en waarom?
Er zijn er teveel om op te noemen maar als ik dan toch enkele namen moet uitkiezen dan zou ik gaan voor:
Mark Knopfler (zanger/gitarist van Dire Straits) omdat hij een speciale en eigenzinnige speelstijl heeft en enkele onnavolgbare nummers en platen heeft geschreven. Velen hebben geprobeerd om zijn nummers en techniek na te bootsen maar tot nu toe kwam, volgens mijn mening, niemand in de buurt van het origineel.
Gorki (met Luc Heyvaerts op piano) omdat wijlen Luc De Vos en zijn band, meer dan alle anderen, een invloed hebben gehad op de manier waarop ik in het leven sta, op mijn persoonlijkheid, mijn pianospel en de manier waarop ik muziek beleef. De eenvoud en tederheid van hun repertoire vormen nog steeds een inspiratie en uitgangspunt voor mijn bestaan als muzikant. Bovendien heeft het nummer "Mia" een symbolische waarde in mijn leven en in mijn carrièrre als muzikant verworven.
Moby omdat hij simpelweg een geniaal persoon is. Niet alleen zijn muziek maar ook zijn levensloop en levensopvattingen kunnen mij nog steeds inspireren. Ik ken geen enkele andere artiest die nummers en albums heeft uitgebracht in zoveel verschillende muziekstijlen. Moby zijn repertoire varieert van bijna klassieke muziek tot PunkRock over Drum'n Bass en andere elektronische stijlen. Ondanks deze mengelmoes van allerhande genres slaagde Moby er toch steeds in om een zekere samenhang te vinden in zijn repertoire, zowel live als op cd. Als er één persoon is die ik in mijn leven eens zou willen ontmoeten, dan is het Moby.
 
* Live, studio, of beide?
Ongetwijfeld beide. Het fantastische gevoel na een geslaagd live-optreden valt niet te evenaren. Een optreden is echter een vergankelijke ervaring. Dit in tegenstelling met studiowerk waarbij men een resultaat kan afleveren dat blijft bestaan doorheen de tijd.
Een gezonde combinatie van live- en studiowerk geniet dus mijn voorkeur.

* Welk muziekgenre sluit het nauwst aan bij je persoonlijkheid?
Hier is moeilijk een etiket op te plakken. Ik sta open voor veel muziekstijlen maar Pop, Rock en Elektronische genres genieten mijn voorkeur.
Vaak betrap ik mijzelf erop dat ik meer neig naar toegankelijke commerciële muziek, eerder dan naar alternatieve stijlen.

* Welke instrumenten speel je of wil je nog graag leren spelen?
Momenteel speel ik toetsen (piano, keyboard en synthesizer) en gitaar (voornamelijk elektrisch). In de toekomst wil ik mij nog graag verdiepen in de dj-wereld maar ook accordeon en saxofoon staan op het verlanglijstje.
 
* Wat wil je je leerlingen bijbrengen? Wat is voor jou belangrijk in je lessen?
In de eerste plaats is het belangrijk dat leerlingen plezier beleven aan de lessen en aan muziek maken in het algemeen. Muziek spelen moet ervaren worden als een ontspanning en zeker niet als een verplichting. Dit hoop ik te bereiken door het creëren van een gemoedelijke sfeer tijdens de lessen.
Verder zou het leuk zijn om te zien dat ik mijn passie en enthousiasme voor muziek kan overbrengen op de leerlingen. 
Mijn einddoel is om mensen leren te genieten van muziek spelen en om ervoor te zorgen dat ze de nodige bagage meekrijgen zodat ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen in dit oneindige leerproces.
 
* Wat hebben al die jaren in de muziek je voorlopig geleerd als mens?
Dat muzikanten een ras apart zijn. Muziek schept een band tussen mensen die niet valt te evenaren. Muziek zal er altijd zijn en je kan er steeds op terugvallen, zowel tijdens mooie als tijdens droevige momenten.

Geen cursussen gevonden