Eline Aussems

docente ZANG
Scroll naar beneden voor een overzicht van de beschikbare lesuren.
 
* Hoe zou je beschrijven wat muziek met je doet? Hoe belangrijk is muziek voor jou en waarom?
Muziek voor mij is de beste pleister op de wonde, de ideale katalysator, een perfecte manier om iets te vertellen, uit te drukken. Een onuitputtelijke bron van soundtracks in mijn leven. 
Zelf muziek maken makes you feel alive! Meer bepaald is zingen voor mij even noodzakelijk als zuurstof. Als ik zing en ik zit echt in de muziek, denk ik aan niets, ben ik echt in het moment, en dat is het grootste gevoel van vrijheid.
 
* Uit welke activiteiten bestaat jouw muziekcarrière?
Het maken van mijn eigen muziek; dat gaat van thuis achter de piano, ideetjes inzingen op de iphone waar ik ook ben, naar studio sessies, repetities en optreden. Veel zingen uiteraard, oefeningen, songs studeren,…
Soms freelance opdrachten als backing vocal, of lead vocal, maar tegenwoordig staat mijn eigen project centraal.  
 
* Wat zijn je favoriete platen allertijden?
Veeeel te veel om op te noemen, aangezien ook veel afhangt van mijn gemoedstoestand, maar enkele voorbeelden van platen die blijven wederkeren:
“Jagged Little Pill” – Alanis Morissette
“Never For Ever” – Kate Bush 
“Rumours” – Fleetwood Mac 
“Little Earthquakes”– Tori Amos
“Pearl” – Janis Joplin 
“Galore” – The Cure 
“Rainbow Children” - Prince
“Ella & Basie!” – Ella Fitzgerald & Count Basie
“The Adventures Of Ghosthorse & Stillborn” – CocoRosie
“Scary Monsters (and Super Creeps)” – David Bowie 
“Nevermind” – Nirvana
 
* Welke concerten bliezen je van je sokken?
Prince - sportpaleis
Fleetwood Mac - Sportpaleis
CocoRosie in het OLT. 
Tori Amos – Cirque Royale.
De beste concerten zijn die waar ik een gevoel van euforie beleef, kippenvel en tranen, deze hebben dat allemaal kunnen verwezenlijken.
 
* Wanneer en waar heb je het muziekvirus opgelopen?
Ik kom uit een muzikale familie; mijn mama zong ook en thuis stond er veel muziek op, zowel klassieke muziek als Queen, Nirvana, Neil Young, Jimi Hendrix, Bob Marley,…. De broer van m’n mama is een heel goede klassieke zanger en pianist en toen ik klein was en bij m’n oma logeerde werd er daar muziek gestudeerd op die prachtige, zwarte vleugel, waar ik ook als kleintje regelmatig op mocht tokkelen. Toen ik nog heel klein was, een jaar of 4, 5 denk ik, mocht ik een keer bloemen afgeven op een immens podium, waar nog een andere nonkel net een musical had gespeeld, dat maakte enorm veel indruk. Mijn papa bouwde voor mij “elektrische gitaren” uit karton of blokken, kortom muziek was overal. Het was bijna onmogelijk om te ontsnappen aan het muziekvirus denk ik, en daar ben ik heel blij om. 
 
* Wie zijn je muzikale helden en waarom?
Prince. ‘Cause the man’s a genius! Voor mij 1 van de beste zangers, of toch de zanger die mij weet te raken. En zijn gigantische verscheidenheid aan songs + killer guitar spel.  
Aretha Franklin; just dig her way of singing. 
Ella Fitzgerald; Haar ultra-muzikale manier van zingen met het grootste gemak. 
Stevie Nicks; vanwege haar fantastische songs, nog altijd geweldige live performances en persona. 
David Bowie voor het altijd opnieuw uitvinden van zichzelf en het durven risico’s nemen. 
Kate Bush, Pink Floyd; outside the box song writing. 
Omdat het sterke persoonlijkheden zijn met sterke songs die mij raken; PJ Harvey, Tori Amos, Janis Joplin, Bjork, Joni Mitchell, Anthony & The Johnsons, ….
 
* Live, studio, of beide?
Beide! Live is super omdat je interactie hebt met publiek en omdat het een momentopname is. Ook de high&vrijheid die je ervaart zijn onbeschrijfelijk. 
Aan iets werken in de studio is heel fijn omdat er zoveel mogelijkheden zijn en omdat je weg bent van de wereld en enkel hoeft bezig te zijn met de muziek die je op die moment maakt.
 
* Welk muziekgenre sluit het nauwst aan bij je persoonlijkheid?
1 genre is te zwart wit denk ik, ik hou ook van veel te veel verschillende dingen. Dus een heel eclectisch genre met een vleugje pop, rock, jazz, soul en klassiek. 
 
* Welke instrumenten speel je of wil je nog graag leren spelen?
Ik heb in een ver verleden lang dwarsfluit gespeeld. Ik speel piano en een heel klein beetje gitaar, maar dat laatste is verwaarloosbaar. 
Ik zou heel graag een betere pianist worden en mijn gitaar toch wat uitbreiden. En drummen heb ik altijd al willen doen, en saxofoon, en, en,… + in mijn volgend leven wil ik operadiva worden.
 
* Heb je nog muzikale ambities voor de komende jaren? Wanneer zal je muziekcarrière voor jou helemaal geslaagd zijn?
Ik heb heel veel ambities, of ze allemaal haalbaar zijn is iets anders. ☺ Eerst en vooral wil ik gewoon blijven beter en beter worden. Blijven aan mijn song writing skills werken, veeeel live spelen, mijn debuutalbum uitbrengen, … En mijn ultieme droom is om ooit op “Jools Holland” te mogen spelen. Het podium waar zoveel van mijn helden hebben gespeeld.
 
* Wat wil je je leerlingen bijbrengen? Wat is voor jou belangrijk in je lessen?
Vooral hoe fijn het is om muziek te maken! En hoe het met de nodige techniek nog fijner is, omdat je dan langer kan doorgaan + met oefening worden de mogelijkheden altijd maar groter. 
Een goede balans tussen techniek en emotie is belangrijk denk ik. Als je weet hoe jouw stem werkt, kan je je emoties nog gemakkelijker & dieper uiten. 
En daarnaast ook muzikale vrijheid; het durven je eigen stem te gebruiken en je eigen ding te doen ipv het kopieren van een andere bekende zanger/es.  

Geen cursussen gevonden