Vassili Golfidis

docent DRUMS

* Bij welke groepen speel je/heb je gespeeld, of met welke groepen heb je ooit al muzikaal samengewerkt, live en/of in de studio?
Momenteel speel ik in de band Sin Savage (vroeger Nightmare BE genaamd) Vroeger heb ik nog in een 10tal andere bands gespeeld, maar niets dat echt van de grond is gekomen.
SinSavage - Official

Muziek is voor mij onmisbaar, ik sta er mee op en ga er mee slapen. 1 Nummer kan mijn mood zo aanpassen.

Ik ben geluidstechnicus van beroep en kom hierdoor vele bands tegen, en zo ook vele muzikanten. Drummen doe ik heel graag, maar op een optreden ben ik oftewel drummer, oftewel technieker, zo kan ik me focussen op 1 beroep.
Naast dit geef ik les in de Kunsthumaniora Brussel in de afdeling Podiumtechnieken.

* Wat zijn je favoriete platen allertijden?
Train Of Thought - Dream Theater
Wrath - Lamb Of God
1982-2000 - Europe
En nog zovele andere

Hier zijn er weer heel veel die ik kan opnoemen natuurlijk.
Kiss, Avenged sevenfold, Lamb Of God, Dream Theater, Parkway Drive, ...

Toen mijn ouders op mijn 5 jaar in de auto de CD van Europe op repeat hadden staan. ik kreeg mijn eerste drumstelletje en begon mee te meppen, tot mijn ouders er genoeg van hadden en mij naar de muziekschool stureden op mijn 8 jaar.

Mike Portnoy zeker en vast, de drummer van Dream Theater, toen ik naar mijn eerste optreden ooit ging zien. Hoe deze drummer mij toen heeft beïnvloed, tot op deze dag nog, in fenomenaal.
Verder heb ik nog een idool en dat is Chris Adler, de voormalige drummer van Lamb Of God.

* Met welke muzikanten zou je een supergroep samenstellen?
Moeilijke vraag, heb niet echt een juist antwoord daarvoor. Ik zou met veel bands en of bepaalde muzikanten van bands willen samenwerken, maar niet echt specifiek. Als het klikt en klinkt, kan alles.

Beide doe ik graag, maar Live vind ik het Show gehalte wel leuker als drummer.

* Wat vind je je meest geslaagde muzikale verwezenlijking(en) tot nog toe?
Mijn 1ste plaat van Nightmare BE en de 1ste EP van Sin Savage. Deze vind je beide op spotify.

* Welk gegeven, wat of wie kan je nog verrassen, na al die jaren in de muziek?
Ik denk dat iedereen mij kan verrassen, als ik een muzikant een coole, vette, groovy riff of beat hoor spelen. Ik hou van muziek, dus wil ook altijd nog verrast kunnen worden.

* Welk muziekgenre sluit het nauwst aan bij je persoonlijkheid?
Ondanks ik naar alle muziekgenres luister en apprecieer, is Metal mijn genre.

* Welke instrumenten speel je of wil je nog graag leren spelen?
Naast drums kan ik nog een beetje gitaar, bas, piano, en zang.

We zijn met Sin Savage volop bezig met de komende EP's en CD's. Deze zouden we graag van grond zien komen.

Ik wil mijn leerlingen vooral het plezier van het drummen aanleren. Hun bijbrengen hoe belangrijk een drummer is in elk genre, en vooral ieder zijn tempo volgen. Iedereen heeft een ander leerritme en dit is iets waar ik me als leerkracht zeker aan houd.

* Wat hebben al die jaren in de muziek je voorlopig geleerd als mens?
Dat het een enorm leuke, drukke en zotte wereld is waar je in terechtkomt. Ik ben er sterker en slimmer uit geworden. Maar ik heb vooral geleerd om in alles het positieve te zien.

Geen cursussen gevonden