Stijn De Raes

Stijn De Raes is docent SAXOFOON.
Scroll naar beneden voor een overzicht van de beschikbare lesuren.
 
Om de website van Stijn De Raes te bezoeken, KLIK HIER!
 
* Bij welke groepen speel je / heb je gespeeld, of met welke groepen heb je ooit al muzikaal samengewerkt, live en/of in de studio?
De VRT bigband is een orkest waar ik vast in meespeel en regelmatig opnames/projecten mee doe. Een ander orkest is The Motown Orchestra, dit heb ik enkele jaren geleden zelf opgericht met enkele bevriende muzikanten. Verder heb ik al de kans gehad om met verschillende artiesten te werken in uiteenlopende genres.
oa Gunther Neefs, Sofie, Paul Michiels, Yannick Bovy, Marijn Devalck, Gina Lisa, Tutu Puoane, DUNJA, ZAZ, …
 
* Uit welke activiteiten bestaat jouw muziekcarrière?
Ik heb momenteel 2 harmonieorkesten die ik vast dirigeer en ben ik saxofonist bij DUNJA en The Motown Orchestra, (een orkest dat ik zelf mee heb opgericht).Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk 
free-lance projecten te doen in verschillende genres.
 
* Wat zijn je favoriete platen allertijden?
Te veel om op te noemen, maar enkele van mijn favoriete platen zijn Giant Steps en My Favorite Things van John Coltrane, The Best Of Quartet West van Charlie Haden met Ernie Watts op tenorsaxofoon en From The Soul van saxofonist Joe Lovano.

* Wanneer en waar heb je het muziekvirus opgelopen?
De muziekmicrobe zat bij ons thuis in huis, zowel mijn vader als broer spelen muziek, dus was de keuze om een instrument te leren bespelen snel gemaakt.
 
* Wie zijn je muzikale helden en waarom?
Enkele van mijn grote voorbeelden zijn: John Coltrane, Ernie Watts, Sonny Rollins, Joe Lovano, Dexter Gordon. Zij hebben allemaal een eigen identiteit ontwikkeld op hun instrument, en dat is waar ik voor mezelf ook naar streef.

* Welk muziekgenre sluit het nauwst aan bij je persoonlijkheid?
Hetgeen wat mij het meeste kan bekoren blijft jazzmuziek, zeker omwille van het improvisatorische aspect. maar daarnaast kunnen andere genres zoals klassiek en pop en rock mij ook bekoren.

* Welke instrumenten speel je of wil je nog graag leren spelen?
Mijn hoofdinstrument is saxofoon, daarnaast speel ik ook nog dwarsfluit, klarinet en piano.

* Wat wil je je leerlingen bijbrengen? Wat is voor jou belangrijk in je lessen?
Ik wil hen vooral speelplezier bijbrengen,onafhankelijk van het genre dat ze willen spelen. Daarnaast wil ik hen helpen bij het ontwikkelen van techniek en klank maar ook inzicht in muziek bijbrengen staat centraal.

Geen cursussen gevonden