Renée Steenvoorden

docente ZANG
Scroll naar beneden voor een overzicht van de beschikbare lesuren.
 
Bezoek haar website!
 
* Bij welke groepen speel je/heb je gespeeld, of met welke groepen heb je ooit al muzikaal samengewerkt, live en/of in de studio?
Holly Blue (mijn jazzband met eigen composities)
WANDER (3-stemmige zang bewapend met elektrische gitaar)
Purple Hill (akoestisch duo met gitaar en zang) 
Partyboest (allround coverband)
A Tribute to George Harrison and Friends (backing vocals)
‘Kent U Deze Nog?’ (Nederlandse theatershow)

* Hoe zou je beschrijven wat muziek met je doet? Hoe belangrijk is muziek voor jou en waarom?
Muziek speelt al een belangrijke rol in mijn leven zolang als ik me kan herinneren. Op mijn vijfde jaar ben ik begonnen met viool spelen en hierna heb ik me nog verder ontwikkeld op andere muzikale gebieden met als specialisatie zang. Muziek is onmisbaar in mijn leven, het is mijn uitlaatklep en het geeft me energie. 
 
* Uit welke activiteiten bestaat jouw muziekcarrière?
Optreden met verschillende projecten/bands, repeteren, lesgeven, muziek luisteren en ontdekken, experimenteren met klankkleuren in mijn stem. 
 
* Wat zijn je favoriete platen allertijden?
Blue – Joni Mitchell
The Last Ship – Sting
Deja Vu – Crosby, Stills, Nash & Young
Unplugged – The Corrs
From One Language To Another – Mike Del Ferro Trio ft. David Linx
Luck Child – Fay Claassen
Cheek to Cheek – Ella Fitzgerald & Louis Armstrong
The Concert in Central Park – Simon and Garfunkel

* Welke concerten bliezen je van je sokken?
Elbow op Pinkpop, Jacob Collier in de Muziekgieterij in Maastricht, Becca Stevens in Paradox, Tilburg en Snarky Puppy met het Metropole orkest op North Sea Jazz. 

* Wanneer en waar heb je het muziekvirus opgelopen?
Mijn ouders zijn beide muziekdocent. Muziek is me dus echt met de paplepel ingegoten.Toen ik vijf jaar was ben ik begonnen met viool spelen, daar heb ik al veel plezier gekregen in het maken van muziek. Maar toen ik rond mijn 14e samen in een duo begon te zingen met een vriendin ontdekte ik pas hoe leuk het was om samen te zingen en hoe mooi meerstemmig zingen kan klinken. Vanaf toen wist ik dat ik meer met muziek wilde doen. Ik ben in 2012 gestart met de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium van Maastricht en daarna ben ik nog begonnen met de opleiding Jazz Zang op het conservatorium van Brussel, daar studeer ik nu nog steeds zang bij David Linx. 
 
* Wie zijn je muzikale helden en waarom?
Ella Fitzgerald, een grote inspiratiebron op het gebied van traditionele jazz, swing en scatten. 
Joni Mitchell, om haar mooie teksten en melodische songs. 
The Beatles, om hun eenvoud, melodieën en vernieuwende ideeën in die tijd. 
 
* Live, studio, of beide?
Allebei!

* Wat vind je je meest geslaagde muzikale verwezenlijking(en) tot nog toe?
Het behalen van twee bachelors in de muziek. Daarnaast het oprichten van mijn eigen band Holly Blue, hier kan ik van alles mee uitproberen met mijn eigen geschreven muziek. En sinds kort mag ik deel uit maken van WANDER, waar ik heel blij mee ben! Meerstemmig zingen doe ik heel graag en met deze band klinkt dat precies zoals ik ooit heb gewild.

* Welk gegeven, wat of wie kan je nog verrassen, na al die jaren in de muziek?
Mijn eigen stem, ik ben nog altijd op zoek naar verschillende klankkleuren en hoe ik deze in mijn stem kan laten klinken. Door onder andere de lessen van David Linx ontdek ik meer en meer. Daarnaast heb ik een aantal cursussen EVT (Estill Voice Training) gevolgd waar ik ook ontzettend veel eye openers heb gehad met betrekking tot mijn stem.

* Welk muziekgenre sluit het nauwst aan bij je persoonlijkheid?
Jazz in de breedste zin van het woord. Improvisatie is wat mij hierin het meest aanspreekt. Daarnaast laat ik mij ook inspireren door folk, country en americana.

* Welke instrumenten speel je of wil je nog graag leren spelen?
Ik speel viool, piano, gitaar, een beetje drums en een beetje basgitaar. Contrabas of cello lijken me nog wel leuke uitdagingen.

* Heb je nog muzikale ambities voor de komende jaren? Wanneer zal je muziekcarrière voor jou helemaal geslaagd zijn?
Ik zou nog meer songs willen schrijven en hier mooie arrangementen van maken voor band. Daarnaast zou ik nog meer op willen treden op mooie podia. Maar ook het overbrengen van mijn passie voor muziek en zang doorgeven aan leerlingen doe ik heel graag. Lesgeven zal ik altijd wel blijven doen.

* Wat wil je je leerlingen bijbrengen? Wat is voor jou belangrijk in je lessen?
Het ontdekken van je eigen persoonlijke stem. Ik vind het belangrijk dat iedereen zingt waar hij/zij zich comfortabel bij voelt. Vanuit motivatie leer je. Ik zal dus altijd werken vanuit de wensen van de leerling. Daarnaast zullen we samen gaan ontdekken welke mogelijkheden elke stem te bieden heeft en ook leren om af en toe uit die comfortzone te stappen om nieuwe dingen eigen te maken. 
 
* Wat hebben al die jaren in de muziek je voorlopig geleerd als mens?
Om bij je zelf te blijven. Puur en oprecht blijven is voor mij heel belangrijk geworden.

Geen cursussen gevonden