Eva De Roovere

Docent ZANG.

Ontdek haar website: www.evaderoovere.be

* Bij welke groepen speel je / heb je gespeeld, of met welke groepen heb je ooit al muzikaal samengewerkt, live en/of in de studio?
Eeef en Coo: winnaars Leids Cabaret Festival 1999,
Kadril: Gentse folkrockgroep,
Oblomow: wereldmuziek,
Kleine blote liedjes: akoestisch project van Gerry De Mol,
Verschillende projecten in het buitenland: Hamdallaye (Senegal), openingsconcert Olympische Spelen (Griekenland), muzikale roadmovie Soundtrack (Israël en de Palestijnse gebieden),
Verschillende projecten in het binnenland van country muziek over theatervoorstellingen,
Samenwerkingen met o.a. Thé Lau, Boudewijn De Groot, Liesbeth Liszt, Herman Van Veen, Diggy Dex, Ozark Henry, Snow Patrol, enz...
Mijn eigen band.

Ik maak en leef (van) muziek sinds ik 19 ben, dat is nu meer dan 20 jaar, en ik hoop dat er nog vele jaren mogen volgen.

In volgorde: schrijven, opnemen, repeteren, spelen. Ik zing, speel klarinet, piano en gitaar, klokkenspel, percussie. Ik geef ook workshops zang en songwriting. Vanaf september zal ik 5 dagen per week gaan lesgeven in verschillende scholen.

* Wat zijn je favoriete platen allertijden?
Te veel om op te noemen (zie Facebook).

Prince op het Sint-Pietersplein in Gent. Spinvis in de AB in Brussel. PJ Harvey op Rock Werchter (toen nog Torhout/Werchter).

Daar ben ik mee geboren.

Degenen die er in slagen een goeie song, een prachtige aria, een schitterend jazz nummer, ... te schrijven.

Live.

* Welk gegeven, wat of wie kan je nog verrassen, na al die jaren in de muziek?
Jongeren die met hart en ziel muziek beleven.

Die is al redelijk geslaagd, vind ik maar ik wil vooral nog veel goede muziek blijven maken, nog heel lang!

Het plezier van het zingen.

* Wat hebben al die jaren in de muziek je voorlopig geleerd als mens?
Dat we allemaal verbonden zijn en dat muziek een universele taal is waarin we mekaar kunnen vinden. Psychiater Dirk De Wachter zegt dat als er al een waarheid bestaat in het leven, de kunstenaar daar het dichtstbij komt.

Overzicht lessen

De Kruitfabriek Vilvoorde