Dunja Mees

Docent ZANG.
Scroll naar beneden voor een overzicht van de beschikbare lesuren.
 
* Bij welke groepen speel je/heb je gespeeld, of met welke groepen heb je ooit al muzikaal samengewerkt, live en/of in de studio?
DUNJA (eigen werk)
Dunja & Tom Nelson (akoestisch country, fingerpicking blues duo)
Sounds Of Soul (gospel- en soulproject olv Jean Bosco Safari)
Ritm Stix (mobiele coverband)
Gastzangeres diverse (Bigband-)projecten (o.m. The Brussels Concertband, De Laatste Showband, …)
backingvocal in diverse muzikale projecten (o.m. Boogie Boy, Diamonds On The Rocks, …)
Samenwerkingen met artiesten als Coco Jr., Belle Perez, Paul Michiels, Barbara Dex, Koen Buysse, Tom Lodewijckx, e.a.

* Hoe zou je beschrijven wat muziek met je doet? Hoe belangrijk is muziek voor jou en waarom?
Voor mij is muziek maken een uitlaatklep voor de ziel. Het mooiste is om muziek met anderen te delen. Het brengt mensen op een magische manier samen. Het is een universele taal. 
 
* Uit welke activiteiten bestaat jouw muziekcarrière?
Zingen, repeteren en optreden! Leadvocal en backingvocal bij diverse muzikale projecten. Ik werk aan mijn eigen soloproject waarvoor ik zelf de muziek schrijf.
Ik geef les in twee privéscholen, waaronder ook Rock 'n' Roll High School, en ook in het DKO.
 
* Wat zijn je favoriete platen allertijden?
Alle platen van Queen (:-p)
Kimbra - Vows
Lianna La Havas - Blood
Joni Mitchell - Both Sides Now
The RH Factor - Groove
Melody Gardot - My One And Only Thrill
Bruno Mars - 24K
Leonard Cohen - Various Positions
Ella & Louis Armstrong
te veel om op te noemen …

* Welke concerten bliezen je van je sokken?
Bruno Mars, Bobby Mc. Ferrin, Portishead …

* Wanneer en waar heb je het muziekvirus opgelopen?
Als jong meisje was ik begeesterd door de piano en ik heb ook even lessen gevolgd. De muziekmicrobe zit wellicht in onze familie: mijn vader zette thuis altijd oude jazz en blues platen op en mijn grootmoeder was een professionele klassieke pianist. Mijn bijzondere belangstelling voor zang kwam pas op latere leeftijd en beperkte zich in eerste instantie vooral tot de douche. 7 jaar geleden kreeg ik de kans met een bluesband voor publiek te zingen en ik was meteen gebeten! Zo erg zelfs dat ik besloot het jaar erop zang te gaan studeren in de Jazzstudio, mijn huidige job op te zetten om zo mijn algemene muzikale kennis uit te breiden. Mijn nieuwsgierigheid bleef aan en na dat ene jaar werd ik toegelaten op het conservatorium te Antwerpen. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik mijn gevoel gevolgd ben en ik ben bijzonder dankbaar voor alle mooie muzikale kansen die ik reeds gekregen heb.
 
* Wie zijn je muzikale helden en waarom?
- Kimbra: ik kijk bijzonder naar haar op. Voor mij hét voorbeeld van een totaal artieste: hoe ze haar muziek zelf schrijft, speelt, mee produced, haar styling. Alles klopt! Perfecte blend van hard electronics met een vleugje R&B. 
- Bobby Mc. Ferrin: improvitatie goals! De man is een enorme inspiratie o.v.v. improvisatie. Ik leerde van Bobby mijn stem meer als instrument te gebruiken.
- Etta James: Ik bewonder haar ruw, onafgeborsteld kantje. Heel puur en straight from the heart. Opgegroeid tussen de blues platen, kreeg ik via haar muziek vooral de liefde voor het blues genre mee.
 
* Live, studio, of beide?
Ik verkies vooral live: er gaat niets op tegen het gevoel van euforie en adrenaline dat je krijgt als je een publiek hebt kunnen vervoeren en meenemen op een muzikale reis. 

* Wat vind je je meest geslaagde muzikale verwezenlijking(en) tot nog toe?
Dat ik tot 4 keer toe als soliste mocht optreden in ’t Kuipke in Gent voor 3000 man. Kicken!

* Welk gegeven, wat of wie kan je nog verrassen, na al die jaren in de muziek?
Hoe goed jonge kinderen reeds Engels kunnen zingen door het beluisteren en meezingen met hun favoriete nummers.

* Welk muziekgenre sluit het nauwst aan bij je persoonlijkheid?
pop/soul/blues en jazz, al denk ik niet in ‘hokjes’. Als de artiest en het muziek me boeien, maakt het genre me niet uit.

* Welke instrumenten speel je of wil je nog graag leren spelen?
Ik zou graag mijn pianoskills nog wat bijschaven en graag mondharmonica leren spelen. Het lijkt me te gek een solo te kunnen spelen op mondharmonica.
 
* Heb je nog muzikale ambities voor de komende jaren? Wanneer zal je muziekcarrière voor jou helemaal geslaagd zijn?
Ik wil vooral meer muziek schrijven in de toekomst, veel spelen en zelf nog veel bijleren. Het muzikale pad is een never ending adventure. Binnenkort wil ik een eerste EP releasen. Lijkt me té gek om m’n eigen muziek op de radio gedraaid te krijgen en moest ik hierdoor kansen krijgen om met mijn eigen project concerten te kunnen spelen en te touren. Zolang ik kan blijven zingen, samenwerken met andere muzikale creatievelingen en daarnaast mijn passie kan overdragen aan anderen, ben ik een gelukkig mens ;). Even dromen: wil ik graag met mijn eigen soloproject op een internationale tour en grote podia afschuimen met een bende te gekke muzikanten aan m’n zij.

* Wat wil je je leerlingen bijbrengen? Wat is voor jou belangrijk in je lessen? 
Vooral dat muziek maken en zingen ontzettend leuk is! Iedereen is gezegend met een uniek stemgeluid, waar je zo-veel mee kan doen. Ik wil hen helpen en begeleiden in de boeiende zoektocht naar wat de mogelijkheden zijn met hun eigen stemgeluid; het uitbouwen van een eigen muzikale identiteit. In de zanglessen breng ik ook de nodige zangtechnische vaardigheden aan, waardoor men met een gezonde en vrije stem leert zingen. Dit steeds gekoppeld aan expressie en voeling met het lichaam.

Geen cursussen gevonden