Diana Pavlidi

Docent ZANG.

* Bij welke groepen speel je/heb je gespeeld, of met welke groepen heb je ooit al muzikaal samengewerkt, live en/of in de studio?
- Diana Pavlidi Quartet (jazz/pop)
- Diana & Vasilis (duet met zang en contrabas)
- The Blue Heathens Jazz Band (Dixieland)
- Dunja & Band (backing vocals/ pop, soul, jazz)

Muziek is voor mij als een energie die je kan meenemen doorheen verschillende gevoelens. Het is een vorm van zelfexpressie, het geeft me vrijheid, en is een unieke taal die ons aspecten van de wereld helpt begrijpen waar woorden te kort schieten.

Als uitvoerend muzikante ben ik actief als zangeres van jazz-, pop- en soulmuziek van verschillende bands. Daarnaast doe ik nu en dan backing vocals bij andere bands. Als leerkracht geef ik zangles aan volwassen en kinderen o.a. in muziekatelier De Monte in Mechelen, en piano-initiatie aan kinderen. Praktisch bestaat mijn muzikale dagelijkse leven vooral uit lesgeven, luisteren, voortdurend aan mijn klank werken, leren, componeren, studeren, mijn eigen of verschillende projecten bedenken, organiseren en uitvoeren.

* Wat zijn je favoriete platen allertijden?
- Both Sides Now, Song to a Seagull and Blue / Jonni Mitchel
- Inuendo / Queen
- Aija / Steely Dan
- Brand New Day / Sting
- Songs in the Key of Life / Stevie Wonder
- Here's to Life / Shirley Horn
- Alone at Night with You / Keith Jarret
... te veel om op te noemen

Dee Dee Bridgewater, Bobby Mc Ferrin, Lianne La Havas ...

Mijn beide ouders zijn muzikanten, dus muziek was een onderdeel van mijn dagelijks leven en ik herinner me dat ik als kind altijd graag zong. Mijn beslissing om muzikant te worden kwam echter veel later, maar diezelfde passie voor muziek is er nog altijd.

Ella Fitzgerald omwille van haar genereuze persoonlijkheid en goede energie, Bobby Mc Ferrin voor zijn verbazingwekkende improvisatievaardigheden en hoe hij zijn publiek kan meenemen in zijn enthousiasme, Al Jarreau voor zijn fantastische frasering en timing, Diane Reeves voor haar wonderbaarlijke techniek en sterke podiumpresence, Joni Mitchel -ze is gewoon uniek in alle opzichten-, Shirley Horn voor haar geweldige verhalen tijdens het zingen.

Anders, maar allebei leuk!

* Welke instrumenten speel je of wil je nog graag leren spelen?
Piano, maar ik zou ook graag nog cello of fluit leren spelen.

Om mijn eigen muziek te componeren en te spelen, veel te reizen en met veel muzikanten over te hele wereld te spelen.

Mijn hoofddoel is om niet alleen de muzikale vaardigheden van elke leerling te helpen ontwikkelen, maar ook samen op zoek te gaan naar zijn of haar muzikale persoonlijkheid, een manier van zingen te ontdekken die bij hem of haar past en zo als persoon te helpen groeien.

Overzicht lessen

Muziekcentrum Noise Gate Ternat