Jongerenstage SONGS MAKEN OP COMPUTER TERNAT

3-daagse cursus: 6-7-8 april 2020, telkens van 10u tot 16u. Voor jongeren tussen 12 en 26 jaar.


Ben je thuis al aan het knutselen met muziek op computer? Of zou je dat graag doen, weten wat de mogelijkheden zijn en welke opnamesoftware je daarvoor op het lijf geschreven is?

In deze driedaagse stage ga je aan de slag met computers, virtuele synthesizers, master keyboards, drumcomputers, samplers, gitaren en micro's. We gebruiken het zeer overzichtelijke Reason - de Belgische wereldhit Alors On Danse is ermee gemaakt - , maar andere opnamesoftware komt ook aan bod. In deze cursus zal je belangrijkste gemeenschappelijke technieken leren die je vervolgens in elk ander softwareprogramma zal kunnen toepassen.
Het plan: één of zelfs meerdere volledig afgewerkte, opgenomen, nieuwe songs schrijven en producen. 
Wat is er allemaal belangrijk en minder belangrijk in een goeie song, en hoe wordt die opgebouwd? Om de inspiratie wat los te weken, word je ondergedompeld in een wereld van virtuele instrumenten en plug-ins die je allemaal kan gebruiken om een wereldsong te maken.
Het opnameproces: hoe ga je tewerk en waarop moet je goed letten, hoe neem je welk instrument op, hoe programmeer je drums, hoe neem je een zanglijn op, hoe gebruik je samples...? 
Eenmaal de ruwe opnames achter de rug, kan de afwerking beginnen. Je gaat je song 'afmixen', effecten toepassen, knippen en plakken, en uiteindelijk zo in zijn definitieve vorm gieten. Ondertussen maak je kennis met welk materiaal je daarvoor nodig hebt, en hoe het muziekprogramma in elkaar zit.
Tot slot ga je met je zelf gemaakte song(s) naar huis.


Of je nu pop, rock, EDM, hiphop of klassiek getinte doomcountry maakt, als je veel meer wil weten over songs maken op computer, is dit dé cursus voor jou!


SCHRIJF JE NU IN VOOR DEZE CURSUS EN KOOP REASON AAN STUDENTENTARIEF!
Mee te brengen: ogen, oren, pen en papier. Eigen laptop mag!

Datum: 
ma 06/04/2020 10:00 tot wo 08/04/2020 16:00
Plaats: 
Muziekcentrum Noise Gate Ternat
Prijs: 
200,00 EUR
Aantal plaatsen: 
20
Period: 
1920_2